Dagplanning PO Het Peuterhonk

08.30 uur

Vanaf 08.20 uur kunt u uw kind brengen. Natuurlijk is er even gelegenheid voor een praatje. Rond 08:30 uur zijn alle ouders/ verzorgers uitgezwaaid en kunnen de kinderen vrij spelen. Zij kunnen spelen in één van de speelhoeken, puzzelen, boekjes lezen met de blokken spelen enzovoort. Om 08.45 uur starten wij met ons programma. 

09.00 uur

We gaan in de kring, (aan tafel) zitten. We beginnen met het zingen van ''goedemorgen lieve kinderen''. We hangen de dagritme kaarten samen met de kinderen op en zingen daarbij een aantal liedjes.

We werken met thema's die in het kringgesprek aan bod komen. Ook praten we over dat wat de kinderen bezig houdt. We proberen alle kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij het gesprek. Met dit kringgesprek gebruiken we onze VVE (voor- en vroeg schoolse educatie) methode 'Peuterplein'. Op een speelse manier wordt de woordenschat van kinderen uitgebreid rondom een thema.

We lezen Bijbelverhalen met behulp van '' mijn eerste Bijbel''. Dit is een Bijbel waarin bekende Bijbelverhalen op een eenvoudige manier verteld worden. De Bijbelverhalen worden visueel gemaakt met tekeningen. We zingen een aantal Christelijke liedjes voor jonge kinderen.

Na het kringgesprek en het Bijbelverhaal gaan we eten en drinken. Ieder kind krijgt wat fruit en een biscuitje of plakje ontbijtkoek. Wanneer er een verjaardag is, wordt dit met de kinderen gevierd en mag er worden getrakteerd.

We laten de kinderen die zindelijk zijn plassen, andere kinderen worden zo nodig verschoond.

10.00 uur

Na het tafelmoment knutselen we vaak met de kinderen: tekenen, kleuren, plakken, verven of kleien. We proberen zoveel mogelijk af te wisselen zodat de kinderen met alle materialen kunnen experimenteren. Het plezierig bezig zijn is belangrijker dan het resultaat. Met het knutselen werken we in groepen. Kinderen die meerdere keren komen in de week maken één keer een knutsel per week. Per kind houden wij een ontwikkelings gerichte observatielijst bij. Hierop vullen wij in wat kinderen al kunnen en waar wij hen verder bij kunnen begeleiden. In de zomermaanden zullen wij ons veel richten op de buitenactiviteiten. 

11.15 uur

Samen met de kinderen ruimen we het speelgoed op. Kinderen worden opgehaald tot 11.30 uur.

Bovenstaande tekst geeft een richtlijn voor de dagindeling, dit kan soms afwijken.

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten