Dagplanning KDV De Hummel

Voor baby’s wordt op gebied van voeding en slapen zoveel mogelijk het eigen ritme aangehouden. Veel afstemming met ouders is dan van belang. Zodra de baby’s wat ouder worden, wordt er toegewerkt naar het dagritme dat voor de dreumesen en peuters geldt. De dag voor de peuters ziet er ongeveer als volgt uit:

Ochtend

Kinderen kunnen tussen 7.00 uur en 9.00 uur gebracht worden, afhankelijk van het pakket dat ouders afnemen. 's Morgens brengen ouders hun kind bij de ingang van Het Borghonk waar één van de leidsters het kind ontvangt en tijd neemt voor een overdracht. Daarna brengt de leidster het kind naar de juiste groep waar de kinderen vrij kunnen spelen. Wanneer u later dan 9 uur komt, vragen wij u dit door middel van een telefoontje te laten weten.

Als alle kinderen aanwezig zijn (9 uur), gaan we met zijn allen aan tafel. We openen dan de dag door het welkom heten van de kinderen met Raai de kraai. Raai de kraai is de handpop die hoort bij de VE (voor- en vroeg schoolse educatie) methode Peuterplein die wij gebruiken. 

Verder lezen we Bijbelverhalen die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. We zingen liedjes, eten fruit en drinken thee of sap. Met behulp van Peuterplein komt de taal en spraak aan bod.

Na het tafelmoment kunnen de kinderen vrij spelen. Dit kan binnen of buiten zijn. Binnen kunnen kinderen bijvoorbeeld in de poppenhoek, met auto's, blokken of de treinbaan spelen. Ook kunnen we gezamenlijk naar buiten om te fietsen, te glijden of in de zandbak te spelen. Regelmatig doen onze medewerkers activiteiten met de kinderen, die vaak gericht zijn op een thema van Peuterplein. Dit kunnen bijvoorbeeld spel-, dans- of knutselactiviteiten zijn.

Middag

Tussen de middag eten de kinderen gezellig met z’n allen een boterham en drinken we een beker melk.

Voor de dagopvang kinderen van ongeveer 1 tot 3 jaar is het nu tijd voor een middagslaapje. (± 13.00)

Als de kinderen allemaal wakker zijn, wordt er, ook weer afhankelijk van het weer, een middagprogramma gestart. Tussen alle activiteiten door wordt er natuurlijk een tussendoortje en drinken gegeven. Baby's tot 1 jaar mogen bij ons warm eten, hiervoor dienen ouders zelf een warme maaltijd mee te geven. Wij geven warm eten tot ongeveer 17.00 uur omdat daarna veel ouders binnen komen om op te halen.

 

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten