Training & veiligheid

Kwalificaties & training

De leidsters die bij ons werkzaam zijn beschikken over een diploma conform cao kinderopvang. Ook BBL leerlingen en stagiaires, worden conform cao kinderopvang ingezet op de groep. 

Uiteraard hanteren wij het kind leidsterratio vanuit de GGD. De kwaliteit, veiligheid, continuïteit en hygiëne van kind centrum Het Borghonk worden hierdoor gewaarborgd. 

Jaarlijks worden er ongeveer twee trainingsdagen toegepast bij Het Borghonk. Eén hiervan wordt gewijd aan EHBO en BHV/ontruiming. De tweede dag wordt per jaar ingevuld afhankelijk van waar extra aandacht/kwaliteit aan besteed kan worden. 

Verzekering en brandveiligheid

Kind centrum Het Borghonk heeft zowel voor kinderen als medewerksters de benodigde verzekeringen afgesloten. Jaarlijks wordt ons dagverblijf getoetst op de brandveiligheid. Dit wordt zowel gedaan door de gemeente als door het alarmbedrijf waarmee ons bedrijf is doorgeschakeld. 

Er wordt gekeken of vluchtroutes en plannen voldoen. Met ons team oefenen wij jaarlijks tijdens onze BHV/EHBO training een ontruimingsoefening.

Samenwerking met instanties

Wij werken samen met een aantal instanties voor onze vergunningen en registraties.

  • Centrum jeugd en gezin (CJG)
    In uitzonderlijke gevallen van de door de opvang geconstateerde geestelijk en lichamelijke mishandeling wordt er melding gedaan bij jeugdzorg en maatschappelijk werk. De houder is aangesloten bij dorpsteam van Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Kinderen kunnen bij mogelijke problemen besproken worden met of zonder toestemming indien de houder dit nodig acht. Bij zorgen worden ouders op de hoogte gebracht. De houder moet volgens de wet aan de meldcode van Veilig Thuis kindermishandeling voldoen en zij hebben tevens meldplicht bij de verwijsindex.
  • GGD
    Het kinderdagverblijf wordt jaarlijks door de GGD getoetst of deze voldoet aan alle kwaliteitseisen. Zie meer informatie bij GGD & Gemeente

 

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten